Do zácpy na D1 jedině s knihami různých autorů a různých žánrů!

15.08.2018 23:57

Výsledkem dnešní dobrodružné cesty po D1 do Prahy a zpět je druhý díl mizeonské série. Cestou domů se nám dostalo jedinečné příležitosti k tříhodinovému pokecu s ostatními pocestnými v koloně před Domašovem. Naštěstí svítilo slunce a vál jemný větřík, v kufru jsme měli bednu hrušek, které jsme v Praze dostali darem, takže smrt hladem nám nehrozila.

Mohli jsme ostatním účastníkům parkování na D1 nabídnout nejen hrušky, ale i skvělé knížky, které jsme dostali od nakladatele Zdeňka Rampase: především humoristickou decentní knížečku "Kočky v burkách" od Petera de Wita (vydala Paseka 2011), a úžasný cestopis a román v jednom popisující zážitky studenta studujícího techniku v SSSR v letech 1975 - 1980 "Sojuz na vlastní kůži" od Jana Kašpara (vydala Nová vlna 2018). Další možností byly "Made in Korea" od Miriam Lowensteinové a Markéty Popa (Nová vlna 2018), "Odysea na Marsu" od Stanleyho g. Weinbauma (vydala (Asociace fanoušku science fiction 1992) anebo antologie moderní korejské povídky "Loď pokladů" (vydala Nová vlna 2012). Můj druhý díl Mizeonu jsem ostatním pocestným ukazovat nemohla, protože by mi to připadalo jednak nabubřelé a jednak - ukazujte druhý díl, když nemáte po ruce první!

Jedna paní, nešťastná proto, že nestihne do Brna dojet včas, se při prohlížení vtípků "Koček v burkách" chechtala tak usilovně, že na chvíli zapomněla i na své cestovní komplikace.

Takže: Druhý díl mizeonské série "Návrat na Mizeon II - Jiskřičky v popelu" je dostupný k objednání - buď přímo u mě, nebo prostřednictvím distribuční sítě (Kosmas.cz a další). Kromě dvojky je k dispozici i jednička (Na hraně zkázy), takže lze poslat oba díly naráz a ušetřit za poštovné:)). 
Třetí díl, jak jsme se dnes s nakladatelem Nové vlny, Zdeňkem Rampasem, domluvili, by mohl být venku na podzim (záleží to i na Vladimírovi Němcovi, neboť je jako redaktor přísný a důsledný:)).