Aktualizace chronologie příběhů z Metaprostoru

30.12.2021 10:57

Aktuální Chronologie knih a sérií z megasérie Metaprostor podle děje:

Po zralé úvaze jsem se rozhodla aktualizovat tento článek z roku 2017 www.miroslava-dvorakova.cz/news/chronologie/ popisující souslednost jednotlivých knih odehrávajících se v Metaprostoru, protože jsem od té doby napsala další. Anotace a odkazy na distribuci najdete zde:www.miroslava-dvorakova.cz/knihy/ a anorace najdete zde: www.miroslava-dvorakova.cz/eknihy/. Ke knihám, které vyšly na Google play nebo na Apple Books, se dostanete přes bannery vpravo nahoře na hlavní stránce, ty ostatní hravě vygooglíte. 

  1. Ani párem volů (novela vydaná v únoru 2018 na Google play jako e-book, romantická temná fantasy).
  2. Kozel zahradníkem (vydáno 2016 na Google play jako e-book, romantická tragikomická fantasy)
  3. Podej ďáblovi prst (povídka, co začíná na Zemi v sedmnáctém století a končí na Mizeonu dvě stě let před kataklyzmatem, vyšlo tiskem Straky na vrbě, Lovci monster 2016),
  4. Vykladač: trilogie: Vykladač I – Zuby poražených (poprvé vydáno 2013), Vykladač II Střípky Sváru  (vydáno 2016),  Vykladač III – Slzy Netrebů  (vydáno 2017), vyšlo na Google play i na Nová vlna Praha.
  5. Sarvonův odkaz (nové, připravuje se k vydání na rok 2022)
  6. Návrat na Mizeon (tištěná trilogie vydaná Nová vlna, Praha v letech 2017-2018, nebo sedmidílná série e-knih, vydávaná Martin Koláček od roku 2021 – venku jsou čtyři díly ze sedmi, dostupné na běžných knižních serverech, a Martin Balcárek na Apple Books)
  7. Za devatero mlhovinami (Bonusová sbírka tří povídek, vydaná v roce 2020. S exkluzivní obálkou od Nely Korbelové, dostupná volně ke stažení, věnovaná věrným čtenářům od autorky při příležitosti jejího desátého výročí od obdržení 1. ceny MLOK 2010 v CKČ za novelu Kazisvět).
  8. Igor Ničitel (rozepsáno od roku 2019 – zatím nedokončeno): Igor Urval Nirruvien pochází z Equízia, ale už celé milénium čeří kalné vody Metaprostoru, jako jeden z vůdčí Triády Aliance Čtyřdohody. Metaprostor a Equízium jsou dvě univerza ve Veškerenstvu oddělené Předělem.  V Metaprostoru nemají problém s plevelnými fytobionty, v Equíziu zase nikdy neslyšeli o infonové chřipce. Obě univerza ale přesto mají něco společného. Vlastně někoho: Igora Urvala ab-Nirruviena. Zatím se mi nedaří Igorův příběh dokončit tak, abych s tím byla spokojená, protože samotná Igorova osobnost je výzva. Ale ono to přijde.
  9. Zatracené klíče (aktuálně rozepsáno) – o které klíče že se jedná? Mluvíme o klíčích k nedobytným laboratořím starých Vahanských bohů, kteří tam prováděli experimenty tak nebezpečné, že od nich nakonec sami vyděšeně utekli. Naštěstí za sebou nezapomněli pořádně zamknout, aby se k tomu nadělení nikdo nepovolaný nedostal. A právě po těch klíčích je v Metaprostoru už několik tisíciletí pěkná sháňka. Kdykoliv se v předcházejících knihách mluvilo o něčem, co nelze získat, bývalo to přirovnáváno ke klíčům od laboratoří Vahanských bohů...