Chronologie

02.12.2017 01:22

 

Na opakované žádosti příznivců příběhů z Metaprostoru jsem se rozhodla sepsat chronologické pořadí románů a románových sérií, které se odehrávají v Metaprostoru a částečně i Equíziu.

Seřazeno od nejstaršího:

·         Ani párem volů   (dopsáno 2017, těsně před vydáním)

·         Ozvěny Twinsidoru  (vydáno 2016)

·         Vykladač I – Zuby poražených (poprvé vydáno 2013)

·         Vykladač II – Střípky Sváru  (vydáno 2016)

·         Vykladač III – Slzy Netrebů  (vydáno 2017)

·         Návrat na Mizeon I – Na hraně zkázy  (2017)

·         Návrat na Mizeon II – Jiskřičky v popelu  (dopsáno a před vydáním)

·         Návrat na Mizeon III – Dárce života   (dopsáno a před vydáním)

·         Mrzoutova vzpoura  (aktuálně rozepsané)

Tady je vidět, jak si při psaní drze skáču z budoucnosti do minulosti a naopak. Román „Ani párem volů“ jsem sice dokončila letos, ale v chronologii příběhů z Metaprostoru a Equízia je nejstarší. Jako první spatřil světlo světa román Vykladač v roce 2013, tehdy ještě jako samostatná kniha. Další díly Vykladače jsem spáchala až za několik let (vydány 2016 a 2017).  Některé hlavní postavy z Vykladače, z Ozvěn nebo z Volů se objevují v epizodních rolích v Mizeonu. Všechny ty příběhy na sebe (jemně) navazují. Je dřina a taky sranda si hlídat, aby to sedělo dějově a aby se mi tam nezjevovaly postavy dávno zavražděné či popravené, pochované, pomstěné a oplakané.

Metaprostor a Equízium jsou dvě univerza ve Veškerenstvu oddělené Předělem.  V Metaprostoru nemají problém s plevelnými fytobionty, v Equíziu zase nikdy neslyšeli o infonové chřipce. Obě univerza ale přesto mají něco společného. Vlastně někoho: Igora Urvala ab-Nirruviena (Igor je po dlouhém odkládání pasován do role hlavní postavy právě rozepsaného příběhu s pracovním názvem „Mrzoutova vzpoura“).