Sarvonův odkaz - už brzy!

22.06.2022 17:11

Můj fungl nový vymazlený román Sarvonův odkaz by měl vyjít už koncem června. Temná romance o šíleném Ottovi a potrhlé Viole.

Anotace: 

Ottumor z Orkenu, známý též jako Šílený Otta, kdysi úspěšně vládl mocné říši smrtelníků. Ale posledních několik století působil v podsvětí, kde dělal špinavou práci pro svou matku, riiberionskou bohyni Exis, majitelku vyhlášené Dražební síně. On a jeho tři neviditelní symbionti kradou magické artefakty, zastrašují a likvidují konkurenci, a přitom se vzájemně nesnášejí. Konečně dostávají ryze samostatný úkol: Poplést hlavu potrhlé princezně Viole, a ukrást originály Sarvonových diářů z nepřístupného archívu její babičky. Peripetie, které s obsahem diářů souvisí, jakož i potíže s nečekaně urputnou Violou, přinutí Ottu a společníky opustit vyšlapané chodníčky.

připravujeme k vydání

žánr: Romantická temná fantasy.

Součást megasérie Metaprostor

Poznámky: Kniha se jmenuje Sarvonův odkaz, protože se v ní hodně skloňuje dílo encyklopedisty Sarvona Arci-Quinna, který je v době děje už dobrých osm set let po smrti. Titulní postavu Otty z Orkenu mohli čtenáři potkat už v románu Kozel zahradníkem (kde je Otta v zásadě dost temnou, cynicky jednající postavou - a my se v Sarvonově odkazu mimo jiné dozvíme i příčiny Ottovy zašklíbenosti).. Další postavou  je pohlavár Aliance Igor Nirruvien, kterého známe z románu Ani párem volů.  V potrhlé princezně Viole potkáváme dceru Trajanise z Grenedonu, kterého čtenáři znají z trilogie Vykladač. Časově tento příběh z Metaprostoru volně navazuje trilogii Vykladač a předchází Mizeonské sérii (děj probíhá asi 50 let před výbuchem Chřtánu). .