Nová válka za humny?

24.02.2022 19:47

Výjimečně to nebude o psaní: 

Rusové vtrhli do Ukrajiny. Dívám se (taky výjimečně) na televizi a sakruju. Ten Putin úplně zešílel. Hraje si na Čingischána?

Ještě do včerejška jsem tvrdila, že ti Rusové by přece museli být úplně šílení, kdyby na tu Ukrajinu zaútočili... A dnes ráno, když jsem si ještě v posteli otevřela zprávy, jsem nestačila zírat. A celý den jsem se jenom ujišťovala, že to sakra není sen. Proboha, oni ostřelují i Lvov! Ten je přece úplně na západě! Naposledy jsem tam byla před třiceti lety, a nejenom ve Lvově a nejenom na Ukrajině. 

To je taková sviňárna. Takový tyjátr. Brečela jsem a pořád brečím, protože svět najednou vypadá ještě hnusnější, než vypadal včera. Znám Rusy i Ukrajince. Jsou si přece tak příbuzní. Kdo něco takového mohl chtít? Normální lidi jako vy a já určitě ne. Jenomže ona to Duma musela Puťovi schválit, že. Mám ve zvyku pročítat všemožné cizí noviny. Anglicky a rusky jakž takž rozumím, se zbytkem mi pomůže překladač. Není překvapivé, že většina ruských novin papouškuje Putinovy argumenty, ale Novaja gazeta je zásadně proti. Trochu si o ty redaktory dělám starosti, aby je Puťa za ten odboj nepostavil ke zdi. Noviny (Novayagazeta.ru) se dají vygooglovat a strejda Google vám je i přeloží. Tak se mrkněte, než  ty odbojné novináře pošlou na Sibiř.