Na čem ujíždějí hrdinové mých knih?

13.11.2021 20:15
Na čem ujíždějí hrdinové mých knih? Dnes jsem ve FB skupině OSK objevila otázku: "Ujíždí váš hrdina na něčem jako třeba pizza, sladkosti nebo víno? A pokud ano, co to dělá s vámi, když to píšete?" Okamžitě mě napadlo, že drsnější typy (jako Sibiel nebo Ditrux ze série Návrat na Mizeon), ujíždějí na vitrexxu, ale jenom na to originálním, pašovaném z Vahanu. No a úplně všechny postavy z mých knih, bez ohledu na pohlaví, rasu, sociální status, temperament a náboženské vyznání, mají kladný vztah ke karamelu, i když jim málokdy dopřeju si na něm smslnout. Ale úplně nejvíc preferují ořechy! Přistihla jsem se totiž, že už poněkolikáté jsem svým postavám naservírovala kronýšové rohlíčky, což jsou koláčky z listového těsta plněné ořechovou nádivkou. V prvním dílu Vykladače se dokonce Trajanis díky receptu na tyto koláče začne rozpomínat na podrobnosti masakru, při kterém došlo k vyvraždění jeho rodiny. Vůně ořechů a rozpuštěného másla mu připomene domov, o který přišel. A protože ty koláče jsou prostě fenomenální, je o nich zmínka i v nové, k vydání přichystané knize, "Sarvonův odkaz" - a není náhodou, že děj toho příběhu se odehrává částečně na Robustue, což je svět, na kterém se mimo jiné konají slavné Ořechové burzy, kde pěstitelé ořechů ze všech koutů Metaprostoru vystavují ty nepovedenější kousky a ucházejí se o vítěznou trofej. Připomínám, že Sarvonův odkaz vyjde na jaře. Anotace:

Ottumor z Orkenu, známý též jako Šílený Otta, kdysi úspěšně vládl mocné říši smrtelníků. Posledních několik století ale působil v podsvětí, kde dělal špinavou práci pro svou matku, riiberionskou bohyni Exis, majitelku vyhlášené Dražební síně. On a jeho tři neviditelní symbionti kradou magické artefakty, zastrašují a likvidují konkurenci, a přitom se vzájemně nesnášejí. Po dlouhé době dostávají ryze samostatný úkol: Ukrást originály Sarvonových diářů z nepřístupného archívu robustuanské královny. Nebezpečí, které s obsahem diářů souvisí, přinutí Ottu a draveny opustit vyšlapané chodníčky.

Může jít o ilustraci text, kde se píše SARVONUV ODKAZ MIROSLAVADVORÁKOV DVOR Romance O šíleném Ottovi a potrhlé Viole Megasérie Metáprostor
 
 
 
 
 
 
To se mi líbí
 
 
 
Okomentovat
 
 
Sdílet