Fénixcon dvakrát odložený - potřetí snad v naději na uskutečnění - a já mám stejně utrum:

15.03.2022 15:31

Nepracuju, nepíšu ani nepřidávám komentáře ani čtení na pokračování na webové stránky, dokonce ani nečtu a nehodnotím soutěžní povídky, protože marodím. Kašlu, až se kácí skříně. Normální by bylo, kdybych měla covid jako všichni slušní spoluobčané. Ale to já ne. PCR negativní. Já musím mít vždycky něco extra. Je to zápal plic na který mi dnes paní doktorka nasadila silná antibiotika, takže se to brzy zlepší, ale bohužel ne natolik, abych se mohla jít o víkendu podívat na Fénixcon do Brna - včetně návštěvy psacího workshopu Jiřiny Vorlové.    

Ten letošní Fénixcon mě opravdu mrzí. Už kvůli PAF. Připomínám, že PAF = přebor autorů fantastiky, kde se vyhodnocují autoři sci-fi, fantasy a hororu dle úspěšnosti umístění v literárních soutěžích za uplynulý rok a seřazují se do výkonnostního žrebříčku podobně jako sportovci. Každoroční vyhodnocování probíhá pod patronátem Michaela Bronce ze Strak, práci s daty má na starosti Vladimír Němec, hlásnou trobou akce (dělám ex post rozhovory s vítězi) jsem už několik let já. Zrovna předminulý týden mě Vladimír Němec požádal, abych zkontrolovala zda sedí jména a názvy v komplikovaně seštelovaných excelových souborech s vyhodnocením PAF za všechny kategorie a tři roky zpět (jinak ty tabulky obsahují data za věechny roky, co se PAF vyhodnocuje, takže až do roku 2008). Vladimír je ajťák a jemu to nijak složité nepřipadá... Ale nechtějte vědět, jaká hrůza je to pro mě, když s excelem jinak běžně zápasím na každém kroku. 

V Brně bydlí dvě z našich tří dětí. Tím spíše jsem neměla v plánu letošní Fénixcon prošvihnout. A to jsem si plánovala, že překročím svůj vlastní stín, dodám si kuráže a že se jako mluvčí PAF pokusím odchytit některé z laureátů na místě, abych s nimi předjednala tradiční rozhovor pro Interkom osobně.  No a teď je jasné, že se zápalem plic to na žádné trajdání nevypadá a laureáti PAF (dokonce za dva roky zpětně) se mohou těšit (nebo netěšit) že je s žádostí o rozhovor oslovím mailem tak jako kdykoliv předtím.