Sarvonův odkaz a Kozel zahradníkem - nové obálky a nové anotace!

22.06.2021 21:50
 
Včera jsem obdržela obálky pro dva e-booky, který připravujeme k vydání. Obrázky namalovala Nela Korbelová a já jsem uchvácená, protože výsledek naprosto geniálně zobrazuje mé slovní zadání!
 
Na první obálce vidíme rabiáta Ottu z Orkenu s trojicí jeho prostořekých symbiontů (to jsou ty stuhy, co se ovíjejí kolem - a v běžném provozu nejsou vidět), a nahoře vidíme Violu Robustuanskou, která se mimoděk zaplete do jejich podniku. Vydání e-booku připravujeme na dvou nakladatelských platformách, to první bude co nejdříve. Obrázek zatím bez nápisů, ale už se na nich pracuje.
 
Na druhé obálce se skví Aderawen z Herkenu, proponent nového vydání novely "Kozel zahradníkem" (Na Google play je kniha v původní verzi dosud ke stažení pod názvem "Ozvěny Twinsidoru"). Obálka se vyvíjela s časem, až jsme se konečně dostali k té nejdokonalejší! Příběh pojednává o Aderawenovi, který se navzdory svému ateismu stal veleknězem bohyně Krassiony, a svými neortodoxními metodami dohnal církevní hodnostáře v Paláci Světla k vzteklému pláči:))
Tak se na ty obálky podívejte!
 

Ještě přidám anotace:

Kozel zahradníkem: Druhorozený syn rondorského císaře, plukovník Aderawen ab Herken je zapřisáhlý ateista a ze všeho, co souvisí s církví a vírou, má srandu. Je přinucen své postoje přehodnotit poté, co je uvězněn za vzpouru a po několika nezdařených pokusech o útěk dostává na výběr: Buď se zaslíbí bohyni světla a štěstí, Krassioně, a stane se veleknězem, nebo bude společně s ostatními vzbouřenci odeslán do dolů, což znamená brzký a bolestný konec. Rawen, aby zachránil ostatní, návrh přijímá. Náhle se ocitá v prostředí, ze kterého měl vždycky husí kůži. Jediným světlým bodem je fakt, že jako velekněz může dál pokračovat v pátrání po vrazích svého otce. Rawen vždycky podezíral nového císaře a svého nevlastního bratra - Konvexe. Teď dostane možnost ho usvědčit.

 

Sarvonův odkaz: Císař Ottumor z Orkenu, známý též jako Šílený Otta, kdysi úspěšně vládl mocné říši smrtelníků. Posledních několik století ale působil v podsvětí, kde dělal špinavou práci pro svou matku, riiberionskou bohyni Exis, majitelku vyhlášené Dražební síně. On a jeho tři neviditelní symbionti, kradou magické artefakty, zastrašují a likvidují konkurenci, a přitom se vzájemně nesnášejí. Po dlouhé době dostávají ryze samostatný úkol: Získat originály Sarvonových diářů z nepřístupného archívu robustuanské královny. Nebezpečí, které s obsahem diářů souvisí, přinutí Ottu a draveny poprvé v jejich společné historii opustit vyšlapané chodníčky a při tom potká Violu.

pozn: Viola Robustuanská je dcerou taškáře Trajanise, jehož příběh máte možnost v současnosti pročítat v sekci Četba na pokračování (Trilogie Vykladač). A ano, Trajanis se v Sarvonově odkazu vyskytuje rovněž, ale jen jako vedlejší postava, přičemž není nezbytně nutné ty předcházející knihy z megasérie znát.