Čas šelmy

01.07.2017 18:14

3.5.2017

Našla jsem skvělou knihu. Jmenuje se Čas šelmy a je to sbírka povídek s postapokalyptickou tématikou. Jednotícím motivem je existence na Zemi po katastrofě apokalyptického charakteru a je fuk, jestli přiletí emzáci, nebo civilizaci vyhladí epidemie. Je zábavné sledovat, jak se hrdinové jednotlivých příběhů vyrovnávají se situací a myslím, že s ohledem na to, kam se náš svět v současnosti řítí, je to docela poučné čtení.
Knihu redigovali, a rovněž do ní dílem přispěli, mí kamarádi Vladimír Němec a Karel Doležal, další povídky napsali spisovatelé dobře známí v okruhu sci-fi, hororu a fantasy.

Anotaci, recenze a další podrobnosti jsou na odkaze:
https://casselmy.xf.cz/index.php
Tady přikládám (s dovolením autorů), alespoň obálku:

 

Fotka uživatele Miroslava Dvořáková.

5.4.2017 

 

Díky, že čtete!

 

Dnes jsem se jenom tak namátkou mrkla na portál Google play - knihy a docela mě potěšilo, když jsem v oddíle "nejoblíbenější knihy zdarma" (dá se tam dostat z horní lišty rozklikem "žebříčky nejlepších), našla dvě moje knihy v první patnáctce. Stéblo na hladině se skví na desátém místě a Ex post na místě třináctém. To je po několika letech od vydání pořád docela potěšující výsledek:))
Tak jsem se napojila na portál autorů a nechala si po dlouhé době zase vyjet statistiku. Při výpisu stažených knih za měsíc březen 2017 jsem čučela, protože jen za březen si Stéblo stáhly téměř tři stovky čtenářů a Ex post přes dvě stě (včetně čtenářů ze Slovenska). 
Co to? Že právě o tyto dva tituly byl takový zájem?

Žebříček se dá najít tady:

https://play.google.com/store/books/collection/topselling_free

Uvidíme, jak dlouho se Ex post a Stéblo na hladině v žebříčku oblíbenosti udrží. V roce 2015 se Kazisvět držel na prvním místě téměř tři měsíce a Vykladač (tehdy první díl) taky nebyl stranou.

Co se týká celkového počtu stažení všech mých knih, s jejichž vydáváním jsme s Martinem začali v září roku 2014, máme k dnešnímu dni již celkem 28 700 stažení (souhrnně všech osmi titulů uveřejněných na Google play).

Děkujeme čtenářům za jejich zájem a slibujeme, že se budeme činit, abychom v dohledné době vydali třetí díl Vykladače i celou sérii Návrat na Mizeon.

Ha! A teď jsem ještě v rubrice "nejprodávanější fantasy" (dá se tam dostat přes rubriku "žánry", kde kliknete na "romantika" a pak pokračujete na "podžánry", kde kliknete na "fantasy"), našla čtvrtém místě Ozvěny Twinsidoru a na šestém Vykladač II - Střípky zášti.

Taková radost! Opravdu díky, že čtete! Protože nic nepotěší autora víc:))
https://play.google.com/…/subj_Fiction.…/collection/featured

 

19.3.2017

 

Nový obal pro Ozvěny Twinsidoru:

 

 

19.3.2017

 

Jako je to s Mizeonem?

 

Píšte mi s dotazy, jak je to dlouho slibovanou sérií Návrat na Mizeon. Knihy jsou dopsané, jen stále pracujeme na finalizaci. Teprve včera jsem si vydupala obálku pro šestý díl a ještě si musím vydupat obálku pro ten sedmý.

Obálka pro šestý díl (zobrazí se podstatná část:)) bude vypadat takto:Fotka uživatele Tvůrčí psaní.

 

Anotace šestého dílu Návrat na Mizeon - Ditrux:

Jestliže ve vyhrocené situaci někdo pronese něco nevhodného, bude to zaručeně Ditrux Arci-Jeen, někdejší neúspěšný kandidát na post kapitána císařovy gardy. Ditova prostořekost je jeho šperkem i štítem. Umístěný na nejvyšším místě žebříku mizerů si na své pověsti dokonce zakládá. Že mu vyvraždili většinu příbuzenstva? Nevadí. Ditrux spokojeně prudí dál. Obrat nastane až ve chvíli, kdy ztratí jedinou osobu, která mu jeho otravné manýry tolerovala. A na Maharáví přituhuje. Lhůta vyměřená Aliancí je u konce. Pokud Sibiel s Xanem rychle něco nevymyslí, Aliance Mizeon promění v prach. Arcidémonům nezbývá, než do toho kyselého jablka kousnout. Dokonce i starý cynik Ditrux je připraven jednat přiměřeně vážnosti situace. Kdo by byl čekal, že jedno náhodné setkání během tajné mise obrátí Ditův život vzhůru nohama? 

 

Anotace sedmého dílu Návrat na Mizeon - Rawantes

Arcidémoni se vracejí na Mizeon za cenu tvrdě vybojovaného kompromisu. Zatímco byli v exilu, jejich svět se zase tolik nezměnil. Město Kernok zvolna vstává z trosek, na loukách se poklidně pasou stáda krodochů, kolem vesnic obecných démonů se vinou ochranné pásy čemeřice proti dračím náletům. Území je rozděleno, dohody podepsány, vyhlídky na budoucnost dobré. Zbývá zdánlivá maličkost: Probudit Rafedaxarra. Co se ale stane pak? Jak se bůh, císař a prapředek Rafedaxarr vyrovná s novými okolnostmi? Co Rafedaxarr udělá, až se dozví, že jeho sourozenci, které věky věznil v Chřtánu, jsou venku? Jak stráví, že během několika hodin vyvraždili většinu arcidémoní populace? Vezme na vědomí, že byli šílení a dezorientovaní? Uzná svůj podíl na jejich stavu? A co udělají debhátarové, až vyjde najevo, že jejich zatracovaný bratr nevyvanul? Mezi dvěma nesmiřitelnými tábory stojí jediný arcidémon – Rawantes, metamorf, Dárce života. Ten, o kterého se věky vedly líté boje. Ten kvůli kterému na Mizeon už jednou padal Krvavý déšť. Jen on je schopný zkrotit rozzuřeného Rafedaxarra a obměkčit rozhořčené debhátary. Bude to ale stačit?

 

16.3.2017

 

Třetí díl Vykladače

 

S potěšením čtenářům oznamuji, že třetí díl Vykladače je na světě a chystáme jeho vydání.

Na levou lištu přidávám ukázku z první kapitoly. 

 

   Vykladač III – Slzy Netrebů 

    anotace:

 Vykladač – 3. díl- Slzy Netrebů

Nedobrovolně zverbovaný agent Aliance Trajanis z Grenedonu nastupuje na první misi. Jako vyšetřovatel trojnásobné vraždy na Robustue bez uzardění vyvolává mocenské převraty, vkrádá se do pečlivě uzavřených kobek, manipuluje veřejné mínění, jen aby zamaskoval, že navzdory všem zákazům nepřestává hledat nástroj obnovení krenevské moci. Obrací naruby všechna dogmata. Dohání exponenty Aliance k nepříčetnosti a mimoděk se zaplétá do vztahu s naprosto nevhodnou zelenookou dívkou. A zatímco Trajanis bojuje své malé bitvy, pletivo reality metaprostoru se hroutí. Podivnou shodou okolností právě Trajanis, agent s nálepkou kverulanta a ignoranta, ví, co s tím. Budou mu exponenti Aliance naslouchat?   

 

 

Fénixcon a Žena se lvem

 

V prosinci 2016 na Fénixconu v Brně byla prezentována první ze série čtyř antalogií nakladatelství Fortna (editorky: Franiška Vrbenská a Zuzana Hloušková) českých a slovenských autorek fanatsy, sci.fi a hororu. Bylo mi ctí, že jsem mohla do této antologie nazvané Žena se Lvem přispět povídkou od názvem Návrat. V brzké době se nakladatelství Fortna chystá vydat i další tři antologie nazvané Žena se sovou, Žena s drakem a Žena s labutí. 

 

Tady nabízím odkazy na recenze a články v médiích.  

 

prezentace

https://www.facebook.com/JulieNovakovaAuthor/photos/a.1417863958506405.1073741830.1408635252762609/1647363975556401/?type=3&theater

 

recenze

https://www.sarden.cz/2017-03-08-0000/recenze-frantiska-vrbenska-zuzana-hlouskova-eds-zena-se-lvem-znovu-jinak

https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-zena-se-lvem

https://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/zena-se-lvem-7177

https://www.sarden.cz/2017-02-28-0000/recenze-frantiska-vrbenska-zuzana-hlouskova-eds-zena-se-lvem

https://kurwaczytaj.wordpress.com/2017/02/12/zena-se-lvem-antologie-editorky-frantiska-vrbenska-a-zuzana-hlouskova-fortna-2016/

 

rozhovory

hhttps://www.mfantasy.cz/2017/02/zena-se-lve-rozhovor-4/

https://www.mfantasy.cz/2017/02/zena-se-lvem-rozhovor-3/ 

https://www.mfantasy.cz/2017/02/zena-se-lvem-rozhovor-2/

https://www.mfantasy.cz/2017/02/zena-se-lvem-rozhovor-1/

 

Lovci monster 2016 

Zapomněla jsem čtenáře upozornit na antologii "Žoldnéři fantazie - Lovci monster 2016" vydávanou každoročně nakladatelstvím Straky na vrbě. Kniha je sestavena z desíti nejúspěšnějších povídek soutěže Žoldnéři fantazie. Jedna povídka v "Lovcích monster 2016" (vybraná ze soutěžních povídek v roce 2015) je moje:)) a jmenuje se "Podej ďáblovi prst".

Elektronicky tuto povídku zveřejním až uplyne určitá doba "hájení", kterou si kniha vydaná tiskem zaslouží (předpokládám, že se tak stane v roce 2018).

Povídku "Podej ďáblovi prst" jsem napsala jako prequel ke druhému a třetímu dílu série Vykladač.

odkaz na knihu:

https://neoluxor.cz/…/zoldneri-fantazie-lovci-monster--2518…/

 

 

8.1.2017

 

Ukázka knihy Ozvěny Twinsidoru (aneb Kozel zahradníkem) 

Na facebookových stránkách jsem zveřejnila ukázku z "Kozla", o kterou nemohu ochudit ani tento web. Najdete ji v novinkách na levé liště

 

31. 12. 2016

 

Dnes vydáváme s Martinem Balcárkem na Google play dlouho slibovanou novelu Ozvěny Twinsidoru (aneb Kozel zahradníkem) !!! 

Předpokládáme, že zítra nebo pozítří se kniha objeví v nabídce na Google play - knihy

Kniha letos pod názvem Kozel zahradníkem slušně zabodovala v literární soutěži pořádané Československým fandomem O Cenu Karla Čapka pořádané Československým fandomem.  

(fandom= sdružení příznivců sci-fi, fantasy, hororu a příbuzných žánrů - odkazhttps://www.fandom.cz/index.php/ck/vysledky-jednotlivych-ronik/261

 

 

16.10.2016

 

Ozvěny Twinsidoru (aneb Kozel zahradníkem) 

Mysteriózní detektivka, fantazy napěchovaná dobrodružstvím, příběh okořeněný vtipem a romantikou! Společně s Aderawenem rozkrýváte jednu záhadu za druhou!

 

Ozvěny Twinsidoru (aneb Kozel zahradníkem) - anotace a ukázka

V levé liště (novinky) máte anotaci a ukázku novely Ozvěny Twinsidoru (aneb Kozel zahradníkem), která se pod názvem "Kozel zahradníkem" v literární soutěži pořádané Československým fandomem Cena Karla Čapka 2016 umístila na třetím místě v kategorii "novela". Záhy bude kniha vydána na Google play, (jen co mi Anička nakreslí obálku a Martin soubor převede do příslušného formátu).

 

28.8.2016

 

Vykladač II . Střípky sváru 

 

 
Vykladač II - Střípky Sváru - na Google play!!!
 
S radostí oznamujeme, že Vykladač II je na světě. Knihu najdete na Google play, stačí, když její název vyťukáte ve vyhledávači webu.
 
Vaše čtenářské ohlasy jsou dobré - mockrát za ně děkujeme :)
 
Slibuji, že na třetí (a poslední) díl série nebudete čekat tak dlouho jako na ten druhý. 
 
Na třetí díl Vykladače (pracovní název: Vykladač III - Hybný impulz) se vrhnu hned, jak dokončím sérii Návrat na Mizeon - což nebude dlouho trvat, neboť jsem u konce šestého dílu a začínám sedmý. 
 
 
5.5.2016
 
Již brzy...
 
Tentokrát Vám přidávám anotace knih, které v nejbližší době s Martinovou pomocí vydám:
 
série: Vykladač - anotace
(anotace: upoutávka na knihu, má vyvolat zájem, neměla by obsahovat mnoho spoilerů)
 
 
Vykladač II - Střípky Sváru
 

Někdejší vykladač akezonského krále se po rituální popravě na hranici ocitá za oponou. Jako Trajanis z Grenedonu je vržen do prostředí, které předtím znal jen z náboženských knih. S úžasem zjišťuje, jak se realita světů Senedina náhrdelníku od teorie liší. Rád by se pustil do pátrání po příčinách zkázy Grenedonu, ale nejdříve musí vymyslet, jak sahíjiny přesvědčit, že dvě stě let poroby krenevů už stačilo. Dělá, co může. Plánuje, intrikuje, konspiruje. Valíruje mezi dvěma charismatickými ženami. Získává přátele mezi cizinci. Osvobozuje vyšinutou věštkyni a vymýšlí pro ni básničky o vránách v trní. Jeho aktivity neujdou pozornosti agentům Aliance. Vyjde najevo, že Trajanisovy plány na osvobození krenevů jsou v kolizi se zájmy Aliance. Trajanis uzavírá problematickou dohodu, podle které má pouhých jedenadvacet dní, aby životaschopnost svých plánů dokázal. Nemusí se obávat o život, nýbrž o svobodu, což – jak už dobře ví, je mnohem horší. Trajanisův čas se krátí…

 
 

série: Návrat na Mizeon – anotace

(anotace: upoutávka na knihu, má vyvolat zájem, neměla by obsahovat mnoho spoilerů)

 

Návrat na Mizeon – 1. díl – Arrakiel

Anotace:

Vítejte na Mizeonu, domově démonů zrozených z Krvavého deště, kterým vládnou arcidémoni, děti boha Rafedaxarra a Dárkyně života! Arrakiel Arci-Quinn  příslušník třetí nejmocnější rodiny, se zaplete do skandálu, je obviněn za zabití nesmrtelného a odsouzen k exkomunikaci. Po ztrátě jména se ocitá jako pomocná síla v dílnách svého podivínského strýčka - arciknížete Trrisiela. Pod identitou retardovaného nevolníka si při práci s rezavými součástkami láme hlavu, proč byl potrestán tak tvrdě a proč se od něj jeho rodina odvrátila. Postupně dojde k přesvědčení, že jeho odsouzení mělo zakrýt mnohem závažnější malér. Za dramatických okolností utíká na Ok-Sawon, kde se mimoděk zaplete do spiknutí a dokonce se formálně ožení se štiplavou lovkyní démonů Keren. I když by mohl na Ok-Sawonu udělat kariéru, vrací se na Mizeon, aby přišel na kloub té věci s jeho odsouzením a pokusil se najít onoho zabitého nesmrtelného, byť se to zdá téměř nemožné. A mezitím se mezi mizeonskou nobilitou rozšíří zvěsti, že relikviář v Chřtánu se otřásá…

  

Návrat na Mizeon – 2. díl – Lissarius

Anotace:

Lissarius Arci-Nubiel, první císařův sekretář, se mezi nobilitou netěší té nejlepší pověsti. „Had Lissarius“ je známý jako byrokrat bez srdce a bez špetky fantazie. Sari nemá čas na přátele (ne že by o nějaké stál), ani na ženy (až na jednu jedinou, která ho nenávidí). Jeho práce - zastupovat císaře a boha Rafedaxarra, je náročná a nervy drásající a on dělá, co může, aby všem závazkům dostál. Až ve chvíli, kdy má podepsat rozsudek k eliminaci uprchlého kadeta Chřtánu, zaváhá. Vědomý hrozící zkázy dává Sari poprvé v životě přednost instinktu před paragrafy. Pouhá hrstka nejmocnějších arcidémonů tuší, co vlastně císařova dvousetletá dovolená znamená a jak souvisí s nestabilitou v Chřtánu. Pouze Lissarius však ví, jak může být tato kombinace pro Mizeon smrtící. Lissarius je ochoten spojit se s kýmkoliv, třeba i s nechvalně proslulými Arci-Quinny, jen aby zkázu odvrátil.

 

Návrat na Mizeon – 3. díl – Essius

Anotace:

Essius, mizeonský arcidémon poznamenaný stigmatem smíšené krve je technický génius. Věky marnil svůj talent jako údržbář v Trrisielově dílně. Jednoho dne je povolán k havárii mlecího ústrojí reaktoru a udělá mnohem více, než oč je žádán, čímž na sebe upozorní nechvalně známého císařova sekretáře „toho hada“ Lissaria. Essius se rázem ocitá v Kernoku, ohnisku moci a intrik v tajném tažení proti Moretě a Radě.. S probouzející se hrozbou z hlubin už není možno dál udržovat představu, že císař je „jen“ unaven. Essius stojí po boku nového císaře, jehož nejdůležitějším úkolem je znovu uspat Padlé v Chřtánu, zatímco mizeonská veřejnost musí být udržována ve sladkém nevědomí. Podaří se katastrofě zabránit?  Staré pořádky jsou rozmetány. Essius se paradoxně kvůli své smíšené krvi se stává důležitým exponentem nových poměrů.

 

Návrat na Mizeon – 4. díl – Sibiel

Anotace:

Noví páni na Mizeonu upevňují moc. Arcidémoni, kteří zkáze po prolomení relikviáře, unikli, se opevňují na vojenské základně  Maharáví. Na vrcholku mocenské pyramidy ve ocitá Sibiel Arci-Quinn, poznamenaný pobytem v přípravce Chřtánu. Vědomý si svého hendikepu odmítá nechat se korunovat a vládne exulantům jako regent. Mezitím na Novém Mizeonu Essius pod nálepkou zrádce podstupuje osamělý a tichý boj. Arrakiel dál v utajení otevírá průrvy a hledá Rawanta, protože už je konečně zjevné, že právě na jeho osobě závisí budoucnost Mizeonu. Sibiel, který nikdy nechtěl dělat do politiky, je nucen činit politická rozhodnutí. Vyjednává s draky, s ewoui z Bredeonu, dokonce kuje pikle s agenty Aliance. Všichni mu slibují pomoc v boji s debhátary výměnou za Dárce života. Sibiel v zájmu záchrany rasy vymýšlí kompromis a uzavírá s draky podivnou dohodu o kuřeti, které se ještě nevylíhlo. 

 

Návrat na Mizeon – 5. díl – Teggen

Anotace:

Někdejší kapitán arci-quinnovské ochranky, raisi Nerteg, obdrží nevděčný úkol. Má tajně proniknout na Mizeon a zabránit Owianě v atentátu na velekněze Essia.  Aby udržel svéhlavou arcidémonku v bezpečí, je kapitán nucen kontaktovat organizaci, před kterou se celých osm století skrýval. Owianě padají klapky z očí. Nerteg, kterého odjakživa tak ráda provokovala, má ještě další, mnohem temnější stránku. Dlouho odkládaná poprava se stává otázkou několika příštích hodin a Owiana je jedinou osobou, která může situaci ovlivnit. Naštěstí dokáže  Owiana Arci-Quinnová se stejnou vášní nejen nenávidět, ale i milovat. A jak do toho zapadá Essius? Přestane dělat debhátarům šaška? Začne po letech předstírání jednat? Zdánlivě neměnná dogmata se otřásají, zatarasené cesty se otevírají. 

 

V současnosti se u obou sérií dokončují korektury a pracuje se na návrzích obálek - za tímto účelem jsem požádala o pomoc studenty z CHC Zlín (Creative Hill College - Střední školy filmové, multimediální a počítačových technologií ve Zlíně), jejichž jména jako autorů obálek budou uvedena v tiráži knih.
 
 
 
 
 
22.2.2016
 
Ahoj milí čtenáři,
 
protože cítím potřebu poděkovat za pěkné dopisy, přidávám do "novinek" (lišta vpravo:)) tři ukázky nových připravovaných knih.
 
Vykladač II - Střípky Sváru
Jedná se o ukázku dlouho slibovaného druhého dílu Vykladače. Druhý díl Vykladače nazvaný "Vykladač II  - Střípky Sváru" plánuji dokončit někdy na jaře, jen ještě nevím, jak to dopadne s obálkami. Objeví se na Google play společně s nově editovaným prvním dílem (ó ano, dala jsem si práci a utkala jsem se s překlepy, které jste mi, právem, mlátili o hlavu:)). Editovaný a nově korigovaný první díl včetně nově sestaveného rejstříku jmen a pojmů ze světů Perweonova kotle jsem kvůli rozlišení pojmenovala: "Vykladač I - Zuby poražených".
 
Návrat na Mizeon - díl první: Arrakiel
Ukázka je výňatkem prvního dílu série o arcidémonech ze systému Mizeon. V prvním díle se seznámíte s průserářem Arrakielem Arci-Guinnem, ve druhém díle s jeho zašklíbeným  příbuzným Lissariem. Zatím jsem na konci třetího dílu a skvěle se u psaní bavím. Na první dva díly série se můžete na Google play těšit někdy koncem tohoto roku.    
Slibuji, že kromě rejstříku jmen bude přiložen i základní přehled arcidémoních rodinných propletenců včetně základních historických a zeměpisných reálií Mizeonu, jakož i reálií dalších příběhem dotčených soustav.
 
Odříkaného chleba
Kniha, kterou reprezentuje tato ukázka, vás zavede na nefalšovaný venkov, kde se seje a sklízí obilí, dojí se krávy, trhají jablka a stáčí se med.Všechno plyne v souladu s přírodními zákony v neměnném tempu. Pak udeří blesk a zasněný stereotyp je rozmetán. "Když na tebe vysypou hromadu hnoje, přemýšlej, nad kterým záhonem se otřepeš," radí Zachovi jeho dědeček.
 
Kniha je  hotová, takže jakmile vymyslíme nějakou kloudnou obálku, šoupneme ji s Martinem Balcárkem (mým dvorním grafikem, ajťákem a nedocenitelným pomocníkem) na Google play.
 
 

.12.5.2015

V květnu jsme navázali spolupráci s webem eKnizky.sk (odkaz: https://eknizky.sk/), která k tomuto datu obsahuje 1680 publikací a doposud ji navštívilo 20 000 uživatelů

 

29.4.2015

V dubnu jsme s webmasterem Martinem Balcárkem zaznamenali už přes deset tisích stažení všech šesti e-booků (v celkovém součtu), které jsme vydali na portále Google-play (sekce - knihy) v říjnu 2014 - odkaz: https://play.google.com/store/books
Potěšující je stále rostoucí zájem o Stéblo na hladině 
 
 
22.1.2015
 
Poděkování a info:

Děkuji všem čtenářům, kteří mi napsali pěkné e-maily ohledně Vykladače. Je mi velkou ctí. :)) Na Vaše dotazy, zda už nenazrála doba na pokračování, odpovídám, že mám tu knihu rozepsanou už dobré dva roky. Zatím jsem se však kvůli jiným záležitostem (jednak profese, a jednak další kniha, ve které vězím až po uši) nedohrabala k tomu, abych ji dokončila. S "Vykladačem" jsem tedy ještě neskoncovala. Na druhý díl (zatím má pracovní název "Střípky bohyně Sváru"), se vrhnu nejdříve tak v závěru tohoto roku.

Mirka

 

 

 

Vítejte na mém webu, na kterém dávám k dispozici své knihy a povídky. 

Protože se nevěnuji jednomu žánru, napsala jsem ke každé knize krátkou anotaci.  

Původním účelem tohoto webu bylo najít čtenářskou odezvu. Ale protože v oblasti sebeprezentace nepatřím právě k nejobdařenějším, výsledky v podobě "čtenosti" dlouho za mnoho nestály. Až po té, co jsem za přispění svého webmastera některé své knihy prezentovala na portále Google play, (https://play.google.com/store/books ),situace se rázem změnila.

 

Miroslava Dvořáková 

 

S administrací těchto stránek mi pomáhá skvělý webmaster Martin Balcárek.

 



Více zde: https://www.miroslava-dvorakova.cz/